De voorstelronde

Als u dit leest dan bent u terecht gekomen op mijn blog. Leuk! Mijn naam is Joris Lentz, ik ben 27 jaar en ik ben schrijver. Althans, dat laatste klopt niet helemaal. Ik noem mezelf pas auteur als mijn eerste boek op de markt is. Immers, een pizza Margherita heet pas zo als alle ingrediënten gebruikt en gaar zijn en op je bord liggen. Het afgelopen half jaar schreef ik een boek met als titel Onverlicht. Aan het manuscript leg ik nu de laatste hand. In sommige zinnen moet nog een komma en in andere juist weer niet. Soms mist er ergens een punt of een hoofdletter. Die foutjes ben ik nu aan het opsporen en verbeteren. Terwijl ik dat doe, vertel ik u iets over de inhoud van het boek:

Onverlicht vertelt het verhaal van John. Een man die depressief is, maar zijn best doet het niet te zijn. Hij is iemand die een normaal leven wil leiden, maar diep van binnen weet dat het niets voor hem is. John moordt en komt ermee weg. Hij sticht vervolgens een gezin en hangt de ogenschijnlijk gelukkige partner en vader uit. Die rol is hem niet op het lijf geschreven. Toch doet hij voor lange tijd zijn best. Hij zoekt het geluk dat hij niet eerder vond. Maar gaat hij het ooit vinden? Dat is de vraag die beantwoord wordt in Onverlicht. En omdat de vraag misschien wel net zo belangrijk is als het antwoord, besteed ik aan beiden genoeg aandacht.

Afgelopen woensdag had ik een afspraak bij Boekscout in Soest. Een week daarvoor leverde ik mijn manuscript in. Na een treinreis van twee uur, die ik me door de lauwe koffie en overvolle coupés nog goed herinner, was ik er klaar voor. Een kleine samenvatting van de afspraak die dag: het boek komt op de markt. Eenmaal buiten rolden de tranen over mijn wangen.
“Wat is er aan de hand?”, vroeg een passant.
“Ik ben gevallen”, loog ik terwijl ik over mijn knie wreef en stoïcijns verder liep.
Nee. Ik moet eerlijk blijven. Ik huilde niet. Maar dat kon ik wel. Want een droom hebben is leuk. Horen dat je droom uitkomt is nog veel leuker.

Alle updates omtrent Onverlicht zal ik plaatsen op deze blog. Het is nog niet precies bekend wanneer mijn boek te bestellen is. Wilt u een mail krijgen als het zo ver is? Dat kan! Het enige dat u hoeft te doen is uw naam en e-mailadres invullen via de knop 'inschrijven' op deze pagina. U krijgt vervolgens een mailtje dat bevestigd moet worden. Als dat is gebeurd dan rest er niets anders dan achterover leunen en afwachten tot het boek te bestellen is. Mocht u tussendoor benieuwd zijn naar de voortgang, dan bent u altijd welkom op deze blog.

Bedankt dat u de tijd nam mijn blog te lezen. Hopelijk tot ziens bij de volgende!


Twitter Facebook LinkedIn VolgenEen nieuw boek

Een jaar later

Hoera, ik ben nu schrijver! Of toch niet…

De eeuwige twijfelaar

De voorstelronde