Een nieuw boek

De afgelopen tijd schreef ik honderd gedichten. Binnenkort verschijnt de bundel waarin ze te lezen zijn. Bij het uitkomen van een boek hoort het op de hoogte brengen van de lezers. Maar daar krijg ik een beetje de kriebels van. Ik geloof namelijk niet dat er iemand zit te wachten op wat ik aan het doen ben. Daarvoor neem ik mezelf niet serieus genoeg. Immers, als ik morgen niet meer ben op de plek waar ik vandaag zit, dan zit er iemand anders. Als ik morgen niet meer in de winkel kom voor een boodschapje, dan zijn er duizend anderen die dat nog wel doen. Als je ooit gaat dan word je niet gemist. Ja, door een enkeling. Maar het leven stelt verder niet zo heel veel voor.

Als je geluk hebt dan loop je een jaar of tachtig rond op deze planeet. Dan kun je er maar beter iets leuks van maken. Na de dood is er niets. Ervoor ook niet. Doe het met de tijd die je krijgt. Deze bundel is denk ik een knipoog naar het leven. De honderd gedichten geven weer hoe ik denk over het leven. Daarnaast heb ik een paar gedichten over de voetballerij toegevoegd. Niet omdat het erbij past, maar omdat ik vind dat er over voetbal altijd en overal geschreven mag worden.

Ik proclameer absoluut niet dat je uit elke dag alles moet halen. Dat je overal van moet genieten. Nee, dat moet je lekker zelf weten. Als je gelukkig wordt van een midweekje Ameland met 12 graden en gure wind dan moet je dat lekker doen. Als je enorm geniet van diepzeevissen in een ondiep zwembad, dan hou ik je niet tegen. Doe wat je wil. Wanneer je wil. Het is met deze bundel dus niet de bedoeling om je ogen te doen openen. Je gedachten te veranderen. Ik hoop louter dat je een beetje kunt genieten van de gedichten die ik met veel plezier geschreven heb.

Een indruk....:

Ik maak mezelf kapot
dat doe ik al heel lang
Ooit komt er een einde
daarvoor ben ik niet bang

Mooi wordt langzaam lelijk
wat heel is gaat kapot
Rimpels worden zichtbaar
wat begint heeft ook een slot

Als je heel hard hebt geleefd
dan ga je zo ook dood
Dronken en alleen
zonder kind of echtgenoot

Laat me maar met rust
Als je me ooit vindt
Met klapperende tanden
Door gure oostenwind


Twitter Facebook LinkedIn VolgenEen nieuw boek

Een jaar later

Hoera, ik ben nu schrijver! Of toch niet…

De eeuwige twijfelaar

De voorstelronde